高考英语 Module 2 A Job Worth Doing课后达标 外研版必修5

高考英语 Module 2 A Job Worth Doing课后达标 外研版必修5Ⅰ.单项填空1.—Is there________ great demand for these goods?—Yes,they are in________great demand.A.a;the B./;/ C.a;/ D./;the2. Though we ________serious natural disasters,we are sure to overe all difficulties.A.give away B.affect withC.suffer from D.deal with3. We shouldn’t take________ for granted that we still have a lot of time before the xx Entrance Examination.A.this B.thatC.it D.such4. Eventually, the President had to leave office________ public pressure in order to ease the tension of the situation.A.in favour of B.in response toC.in return for D.in honour of5. Students should ________what they learn in class to practice. A.memorize B.adaptC.adjust D.apply 6. My father________the shopkeeper 90 yuan for the second-hand bike. A.charged B.askedC.sold D.offered 7. (xx·黑龙江双鸭山一中模拟) The matter________people’s health surely requires________carefully.A.related to;dealing withB.relating to;dealt withC.related to;being dealt withD.relating to;having dealt with8. (xx·山东济南模拟)I often dream of jogging out with snow________the ground.A.covering B.coveredC.cover D.to cover9. (xx·高考江苏卷)— Can I help you with it?— I appreciate your________, but I can manage it myself.A.advice B.questionC.offer D.idea10.To keep healthy, Professor Johnson________cycling as a regular form of exercise after he retired.A.took up B.caught onC.carried out D.made for11. Though he doesn’t achieve his goals, he is not a failure.________, he is remembered as a true hero. A.In particularB.On the contraryC.Generally speakingD.To be honest12. On a rainy day I was riding my bike to pick up my son________ a terrible accident happened ahead.A.who B.whichC.while D.when13.In our class, when the bell rang and the teacher closed his book, it was a________for everyone to stand up.A.signal B.chanceC.mark D.measure14. When electric cars bee________, we’ll need to build more charging stations. A.available B.accessibleC.attractive D.alternative15. —Hi, John, do you know where Tom is? —It’s class time, so he________ in the classroom now.A.can be B.must have been C.might have been D.should be Ⅱ.阅读理解Experts believe that storms and severe weather in North America and Asia have disrupted bird flight paths across the world and swept huge numbers of bird species towards the British Isles. Birds flying to the other side of the Atlantic or to the Pacific to lay their eggs have been trapped in Britain and Ireland, adding their numbers to native species, and causing great excitement in the bird-watching munity. Local bird-watchers have already observed a total of 442 species in the British Isles this year. The highest number ever seen in one year is 445, in xx.“We only need four more to break our record,” said Lee Evans, who runs the British Birding Association.“With three months to go I’m sure we’ll do it.” Last month an extremely rare Siberian Rubythroat bird was seen in Scotland, sending hundreds of bird-watchers north in the hope of catching a glimpse of this colourful Asian beauty. Another very unmon bird, the Bufflehead was sighted in Cornwell and caused similar excitement. “I couldn’t believe it,” said Evans. “The poor thing was pletely knackered. It must have been blown to England by the storms while trying to fly from Canada to the southern United States for the winter. That’s 3,000 miles! ” Evans said that global warming over the past decade was playing a key role in transforming bird movements across the world. In addition, melting Arctic sea ice may also be opening up bird flight paths over the North Pole, making it easier for birds from the Pacific—such as the Slaty-backed Gull and Tufted Puffin, both of which appeared in London earlier this year—to reach Britain. Bird-watching is being an increasingly popular hobby among all age groups, added Evans. “A fifth of our members are under 18. This is a round-the-year hobby that you can enjoy from the kitchen window or from a car. More and more people are bird-watching, and as a result more and more unexpected species are being spotted in the British Isles. ”1. What is the passage mainly about?A.The results of global warming.B.Changes in the British bird population.C.Increasing environmental pollution.D.Worsening British weather.2. The underlined word “knackered” in Paragraph 5 is closest in meaning to ________.A.bored B.knockedC.spotted D.tired3. How many more bird species are needed to equal the British bird-watching record?A.3. B.4.C.442. D.445.4. According to the passage, which of the following birds es from Asia?A.Slaty-backed Gull. B.Bufflehead.C.Siberian Rubythroat. D.Tufted Puffin.Ⅲ.七选五补缺题(xx·吉林长春高中毕业班第一次调研测试)How to treat your guests at a dinner partyAlmost everyone has attended a dinner party where they felt awkward.1. ________So it’s very necessary to prevent unpleasant party situations for your guests with the following useful tips and find out how to treat your guests at a dinner party. As guests arrive,greet them at the door saying “Hello” and ask how they are.2.________ If there is a wine table,show them to the table and allow them to mix with other guests. If a guest arrives who doesn’t know the majority of the people in the room,announce his presence and introduce him to everyone.3.________ Be modest about your food even if the food is great.And don’t apologize either—your guests may think they shouldn’t try your food. Serve your guests or allow guests to serve themselves if food has been placed on a serving table.4. ________Make sure that they are as fortable as possible. As you and your guests dine,play a “get to know each other” game.Have the guests go around the room and give a fun fact about themselves,their favorite things to do,where they would like to live and their worst or best cooking experience.5.________ After the main course is served,offer your guests dessert.Have a dessert wine ready to serve in case a guest would like to pair wine with dessert.A.This is a great ice-breaker as well.B.This would help him feel more fortable.C.Ask your guests often if they need more food.D.Take their coats,wele them and make them feel at home.E.Choosing a specific theme for your party is definitely a great idea.F.A great dinner party allows you to enjoy one-on-one time with your guests.G.Still more people remember dinner parties where they didn’t have a good time.必修5 Module 2课后达标检测26Ⅰ.单项填空1.解析:选C。
考查冠词,实际上考查两个固定短语a demand for...“对……的需求”;in demand“有需要的”2.解析:选C考查短语辨析句意:尽管我们遭受着严重的自然灾害,但我们一定能战胜困难suffer from“遭受”,符合句意;give away 赠送; affect with 结构不对;deal with 对待;处理3.解析:选C考查固定短语take it for granted that...,其中it是形式宾语,真正的宾语是that引导的从句4.解析:选B in favour of 支持; in response to 对……做出回应; in return for 作为对……的回报;in honour of 为了纪念……根据句意应选B,表示“作为对公众压力的回应而辞职”5.解析:选D考查动词辨析句意: 学生应该把在课堂上所学的知识运用到实践中apply...to...“把……应用于……”;adapt... to... “使……适应……”;adjust...to... “使……(调整后)适应”;memorize“记忆”结合句意, D项最佳6.解析:选D考查动词辨析句意: 我爸爸给商店老板出价90元买那辆二手自行车。
offer sb.money for sth. “给某人出价买某物”charge “索价”, 不合句意7.解析:选Abe related to 意为“与……有关;与……有联系”,所以第一个空应选过去分词形式作定语,修饰主语the matter; require意为“需要”,后需接动名词的主动形式作宾语,表示被动意义,故选A8.解析:选A考查with复合结构snow和cover之间是逻辑上的主谓关系,且表示一种状态,应用“with+宾语+现在分词”结构,故选A9.解析:选C考查名词词义辨析句意:——我可以帮你吗?——我感激你的提议,但我自己能设法做的offer意为“提议”,符合题意A意为“建议,劝告”;B意为“问题”;D意为“想法,主意”10.解析:选A句意:为了保持健康, 约翰逊教授开始把骑自行车作为退休后锻炼身体的一种常用方法take up“开始从事”, 符合题意catch on“流行, 受欢迎”;carry out“实施”;make for“走向”11.解析:选B句意:尽管他没有达到目标, 他也不是失败者相反, 他被铭记为一名真正的英雄on the contrary“相反”,符合语境。
in particular尤其是, 特别;generally speaking一般说来;to be honest说实话12.解析:选Dwhen用作并列连词, 意为“就在那时”句意:在一个雨天, 我正骑自行车去接儿子这时前面发生了可怕的事故13.解析:选A考查名词辨析signal“信号”,符合句意chance机会,可能性;mark标志;measure 测量,尺寸,措施14.解析:选A考查形容词辨析available可用的;accessible可接近的;attractive有吸引力的;alternative可供选择的句意:当电动汽车可用时, 我们将需要建造更多的收费站由句意可知A项正确15.解析:选D考查情态动词表推测用法由答句可知是对现在情况的推测, 故排除B、C两项;can 一般不用于陈述句, 故选DⅡ.阅读理解[解题导语] 受暴风雨和恶劣天气的影响,许多鸟被迫飞往英国形形色色的鸟成了英国一道亮丽的风景线,让观鸟者大饱眼福1.解析:选B主旨大意题文章第一段开门见山地点明了主题,结合本段并通读全文可知本文主要讲述了受暴风雨和恶劣天气的影响,英国鸟类的数量发生了变化2.解析:选D词义猜测题。
结合画线词后两句的内容可推知它经历了长途飞行和暴风雨后,已经“筋疲力尽” 3.解析:选A推理判断题第三段中提到今年有442种,而xx年的最高纪录是445种,由此可推断再有3种就可以达到最高纪录 4.解析:选C细节理解题根据第五段第一句中的内容,尤其是...this colourful Asian beauty可知红喉歌鸲来自亚洲 Ⅲ.七选五补缺题1~5.GDBCA。