当前位置首页 > 中学教育 > 高考
搜柄,搜必应! 快速导航 | 使用教程  [会员中心]

浙江省2018届高考英语二轮复习阅读理解提升练三推理判断题

文档格式:DOC| 5 页|大小 106.50KB|积分 15|2022-09-22 发布|文档ID:155162205
第1页
下载文档到电脑,查找使用更方便 还剩页未读,继续阅读>>
1 / 5
此文档下载收益归作者所有 下载文档
  • 版权提示
  • 文本预览
  • 常见问题
  • 阅读理解提升练(三) 推理判断题A(2017·浙江五校联考)Research carried out last year stressed the growing challenge facing employers in terms of managing and supporting the UK’s ageing workforce.Figures from the Office for National Statistics have suggested that the number of people aged 65 and over still working has reached 1.19 million—up 25,000 from a year ago.There were also now more people aged 50-74 in work than ever before.However,the overall trend was hiding the fact that 12% people are forced to stop working before reaching state pension age because of ill health or disability.Nearly half a million (436,000) workers who are within five years of state pension age have had to leave work for medical reasons,with an apparent divide between the North (worse) and South (better).Those in the lowest-paid jobs,including cleaners,leisure industry workers and people doing heavy laboring jobs,were twice as likely to stop working before retirement age,because of sickness and disability than managers or professionals.Within this,the needs of the “sandwich generation”—those juggling work with caring for elderly dependents as well as children—needed to be given greater priority (优先权) by employers,a white paper by insurer and healthcare provider concluded.Its research argued that 66% of managers think the average age of retirement in their organization will increase in the next 5 to 10 years.Yet,36% reported being unaware of anything their organization did to attract,keep and engage older staff.Fewer than a quarter (23%) of employees said they felt supported by their employer with their responsibilities for caring for a loved one.This was perhaps unsurprising,given that only 28% of managers said their organization had formal policies and practices in place to support these employees,argues healthcare distribution director Chris Horlick.1.According to the passage,who is more likely to leave work before retirement age?A.Tom,a physician.B.Jason,a language teacher.C.Henry,a construction worker.D.Bill,a bank manager.2.The present support from the employers can be best described as    . A.moving        B.dissatisfyingC.inspiring D.surprising3.What is the main idea of the passage?A.Old employees are well attended in the UK.B.Aging workforce should be well supported in the UK.C.Employers show responsibilities for supporting their employees.D.UK employers are facing challenges in supporting aging workforce.〚导学号44994006〛BAbout twenty of us had been fortunate enough to receive invitations to a film-studio(影棚) to take part in a crowd-scene.Although our “act” would last only for a short time,we could see quite a number of interesting things.We all stood at the far end of the studio as workmen prepared the scene,setting up trees at the edge of a winding path.Very soon,bright lights were turned on and the big movie-camera was wheeled into position.The director shouted something to the camera operator and then went to speak to the two famous actors nearby.Since it was hot in the studio,it came as a surprise to us to see one of the actors put on a heavy overcoat and start walking along the path.A big fan began blowing tiny white feathers down on him,and soon the trees were covered in “snow”.Two more fans were turned on,and a “strong wind” blew through the trees.The picture looked so real that it made us feel cold.The next scene was a complete contrast(对比).The way it was filmed was quite unusual.Pictures taken on an island in the Pacific were shown on a glass screen.An actor and actress stood in front of the scene so that they looked as if they were at the water’s edge on an island.By a simple trick like this,palm trees,sandy beaches,and blue,clear skies had been brought into the studio!Since it was our turn next,we were left wondering what scene would be prepared for us.For a full three minutes in our lives we would be experiencing the excitement of being film “stars”!4.Who is the author?A.A cameraman.B.A film director.C.A crowd-scene actor.D.A workman for scene setting.5.What made the author feel cold?A.The heavy snowfall.B.The man-made scene.C.The low temperature.D.The film being shown.6.What would happen in the “three minutes” mentioned in the last paragraph?A.A new scene would be filmed.B.More stars would act in the film.C.The author would leave the studio.D.The next scene would be prepared.〚导学号44994007〛C(2017·11浙江)When I was in fourth grade,I worked part-time as a paperboy.Mrs.Stanley was one of my customers.She’d watch me coming down her street,and by the time I’d biked up to her doorstep,there’d be a cold drink waiting.I’d sit and drink while she talked.Mrs.Stanley talked mostly about her dead husband.“Mr.Stanley and I went shopping this morning,” she’d say.The first time she said that,soda(汽水) went up my nose.I told my father how Mrs.Stanley talked as if Mr.Stanley were still alive.Dad said she was probably lonely,and that I ought to sit and listen and nod my head and smile,and maybe she’d work it out of her system.So that’s what I did,and it turned out Dad was right.After a while she seemed content to leave her husband over at the cemetery(墓地). I finally quit delivering newspapers and didn’t see Mrs.Stanley for several years.Then we crossed paths at a church fund-raiser(募捐活动).She was spooning mashed potatoes and looking happy.Four years before,she’d had to offer her paperboy a drink to have someone to talk with.Now she had friends.Her husband was gone,but life went on.I live in the city now,and my paperboy is a lady named Edna with three kids.She asks me how I’m doing.When I don’t say “fine,”she sticks around to hear my problems.She’s lived in the city most of her life,but she knows about community.Community isn’t so much a place as it is a state of mind.You find it whenever people ask how you’re doing because they care,and not because they’re getting paid to do so.Sometimes it’s good to just smile,nod your head and listen.7.Why did soda go up the author’s nose one time?A.He was talking fast.B.He was shocked.C.He was in a hurry.D.He was absent-minded.8.Why did the author sit and listen to Mrs.Stanley according to Paragraph 3?A.He enjoyed the drink.B.He wanted to be helpful.C.He took the chance to rest. D.He tried to please his dad.9.Which of the following can replace the underlined phrase “work it out of her system”?A.recover from her sadnessB.move out of the neighborhoodC.turn to her old friendsD.speak out about her past10.What does the author think people in a community should do?A.Open up to others.B.Depend on each other.C.Pay for others’ helpD.Care about one another.〚导学号44994008〛参考答案阅读理解提升练(三) 推理判断题A【语篇导读】 本文是一篇说明文,介绍了英国雇主们所面临的员工老龄化问题以及解决措施。

    1.C 细节理解题根据第三段“Those in the lowest-paid jobs,including cleaners,leisure industry workers and people doing heavy laboring jobs,were twice as likely to stop working before retirement age,because of sickness and disability than managers or professionals.”可知,construction worker属于早于退休年龄离职的人故选C项2.B 推理判断题根据文章最后两段可知,目前员工们得到了老板的帮助和支持,但这种现状还不是非常得令人满意故选B项3.D 主旨大意题根据文章第一段可知,文章主要讲述了在英国,老板们所面临劳动力老龄化的问题,以及如何向他们提供帮助解决这一严峻问题故选D项B【语篇导读】 作为群众演员,作者去影棚参与电影拍摄在影棚内,作者由衷地感受到了专业演员为了拍摄一部好电影,在各种各样的人造场景下所付出的艰辛4.C 细节理解题根据文章第一段开头提到的“About twenty of us had been fortunate enough to receive invitations to a film-studio(影棚)to take part in a crowd-scene.”并结合下文可知,作者其实是一名群众演员。

    故选C项5.B 细节理解题根据文章第二段提到的“Two more fans were turned on,and a ‘strong wind’ blew through the trees.The picture looked so real that it made us feel cold.”可知,是影棚中的人造场景使作者感觉冷故选B项6.A 推理判断题根据文章最后一段提到“Since it was our turn next,we were left wondering what scene would be prepared for us.”并结合上文可知,会拍摄一个针对群演的新的场景故选A项C【语篇导读】本文是一篇记叙文文章讲述了“我”当报童时帮助他人,后来自己又被送报员帮助的故事,旨在告诉我们:生活在同一屋檐下,邻里之间要多多关照,多倾听他人的烦恼和忧愁7.B 推理判断题 根据第二段的“Mrs.Stanley talked mostly about her dead husband.‘Mr.Stanley and I went shopping this morning,’ she’d say.”可推测,“我”第一次听到Mrs.Stanley说这话时是极为震惊的。

    8.B 推理判断题 根据第三段“Dad said she was probably lonely,and that I ought to sit and listen and nod my head and smile”可知,“我”倾听Mrs.Stanley说话是为了帮助她9.A 词义猜测题 根据第三段最后一句“After a while she seemed content to leave her husband over at the cemetery (墓地).”可知,Mrs.Stanley看来已从失去丈夫的悲痛中走了出来,说明画线部分描述的是她可以“消除自己的悲伤情绪”10.D 推理判断题 根据最后一段“You find it whenever people ask how you’re doing because they care,and not because they’re getting paid to do so.”以及本文所讲的故事:“我”以前关心Mrs.Stanley,后来又被自家的送报员所关心,由此可推断作者在这里所表达的意思是:社区邻里间应该互相关心。

    点击阅读更多内容
    卖家[上传人]:lisufang2020
    资质:实名认证