当前位置首页 > 资格/认证考试 > 自考
搜柄,搜必应! 快速导航 | 使用教程  [会员中心]

高中英语人教版 必修2教师用书:unit 1 cultural relics 阶段质量检测一 A卷 学业水平达标 Word版含答案

文档格式:DOC| 18 页|大小 781.50KB|积分 10|2022-03-19 发布|文档ID:63491584
第1页
下载文档到电脑,查找使用更方便 还剩页未读,继续阅读>>
1 / 18
此文档下载收益归作者所有 下载文档
  • 版权提示
  • 文本预览
  • 常见问题
  • 2020年精编人教版英语资料A卷 学业水平达标A卷 学业水平达标(时间:120分钟 满分:150分)第Ⅰ卷第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题每段对话仅读一遍Text 1)M:What can I do for you?W:I want to buy some books on Chinese cooking.1.Where does this conversation take place?A.In a bookstore.B.In the kitchen.C.In a restaurant.(Text 2)M:What a pity! I missed the concert yesterday.W:You were lucky. It couldn't have been any worse.2.What does the woman probably think of the concert?A.Wonderful.B.Just so­so.C.Terrible.(Text 3)W:How did the children do in the exam?M:Sally did better than John, but John did better than Sam.W:Sam should work harder.3.Who did best in the exam?A.Sam.   B.Sally.   C.John.(Text 4)W:We must hurry because the movie will be on in just fifteen minutes.M:Are you sure? What's the time now?W:Ten past seven.M:Then I'll drive a little faster.4.When does the movie begin?A.At 7:10. B.At 7:25. C.At 7:35.(Text 5)M:Do you know what's on after the news?W:I think it is Animal World. Do you mind if we watch it?M:Erm ... can we watch the basketball match on Channel 5 instead?W:I don't care. I'll do my homework.5.What is the woman going to do?A.Go to bed.B.Go to her room.C.Do her homework.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。

    每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间每段对话或独白读两遍听第6段材料,回答第6至7题Text 6)W: Hi, Joe. Have you made a plan for your trip?M: Yes, first, we'll go to Hangzhou, then we'll go to Shanghai, and at last we'll go to Nanjing.W: Good. How do you plan on traveling, by air or by train?M: I want to go by train and return by air.W: Have you called the travel agency and booked the tickets yet?M: No, but I'll do it right away.6.Where will the man go first?A.Shanghai. B.Hangzhou. C.Nanjing.7.What will the man probably do next?A.Go to the train station.B.Book the tickets.C.Go to the airport.听第7段材料,回答第8至10题。

    Text 7)W: What time is it now, Peter?M: 9:30 am.W: You're an hour late today. You haven't been late before. What happened this time?M: It was raining this morning, and there was a traffic jam. W: Why didn't you give me a call?M: I'm really sorry, Mrs Carey. I should have done that, but my phone ran out of power.W: Make sure it doesn't happen again. Now get down to your work. Mr Black wants your report in an hour. He'll meet you in his office.8.When should Peter have arrived?A.At 8:30 am.B.At 9:00 am.C.At 9:30 am.9.Why was Peter late?A.Because the traffic was bad.B.Because he missed the bus.C.Because he had a traffic accident.10.Who is probably Mr. Black?A.Peter's secretary.B.Peter's father.C.Peter's boss.听第8段材料,回答第11至13题。

    Text 8)M: Hello, Garden Restaurant, Steve speaking.W: Oh, hello. Do you have a table for five at 6:30 this Friday? I'm inviting some friends to dinner here.M: We're pretty busy on Friday evenings. Actually, we won't have a table until eight.W: Eight o'clock is fine. I also want to check something else. Er ... have you got any Indian food? I have a friend from India.M: No problem. We have three kinds of Indian dishes on the menu.W: That's pretty good.M: A table for five at eight o'clock. By the way, may I have your name, please?W: Jessica Lee.M: OK. Could you tell me your telephone number, please?W: Yes, 76514392.11.What does the man probably do?A.A waiter.B.A hotel clerk.C.A sales manager.12.How many people will have supper with the woman in the restaurant?A.3. B.4. C.5.13.When will the woman's table be ready on Friday?A.At 6:30 pm.B.At 7:30 pm.C.At 8:00 pm.听第9段材料,回答第14至17题。

    Text 9)M: Hello, this is Frank speaking. Is that Susan?W: Hi, Frank. Susan speaking. Glad to get your call. How have you been recently?M: Fine, thanks. By the way, I'm in London now.W:Great. Is Jane there with you? I haven't seen her for years.M: No. She went to Beijing on business last week. My mom is helping to look after the kids.W: So how long are you staying here?M: For a week, and then I'll go back to New York.W: Why don't you stay in London a little longer?M:I'd like to, but I'm here attending a meeting with my manager, Mr Lee.W: How about having dinner together tonight?M: I'm meeting some customers this evening. How about tomorrow? W: No problem. And then I'll show you around the city.M: Great. Shall we meet at six o'clock?W: OK. See you then.14.Where does this conversation take place?A.At a hotel.B.On the phone.C.On the street.15.Where does Frank come from?A.London. B.New York. C.Beijing.16.What's the possible relationship between Frank and Jane?A.Husband and wife.B.Student and teacher.C.Boss and employee.17.What will Frank do tomorrow evening?A.Attend a meeting.B.Meet some customers.C.Have dinner with Susan.听第10段材料,回答第18至20题。

    Text 10)My name is Ella, and I'm 16 years old. I've been at Park School since I was 12. Park School is a secondary school, about 20 minutes by bike away from my home.The school begins at 8:45 am. Class teachers meet the class and check who are absent at the beginning of the day. All the students gather together once a week on Fridays. The head teacher speaks to the whole school. Morning lessons begin at 9:05 am. There are three one­hour lessons with a fifteen­minute break between every two lessons.The lunch break is from 12:30 pm to 1:45 pm. Afternoon lessons begin at 1:50 pm and the school finishes at 4:00 pm.All students study and take exams in math, science and English. They should also choose one subject from history, geography, French and Spanish. Fortunately, they don't have exams in every subject.After­school sports practice and matches are arranged on Wednesday afternoon and Saturday morning. Chess, music, language and theatre clubs also arrange meetings after school. Students should join at least one club and can join as many as they like.The school has a good record in sports. Last year we were champions in football and tennis, and individual students won prizes for swimming.18.How many years has the speaker been studying in Park School?A.About 2 years.B.About 4 years.C.About 6 years.19.When is the lunch break?A.From noon to 1:15 pm.B.From 12:30 pm to 1:45 pm.C.From 12:30 pm to 1:50 pm.20.Which of the following subjects is NOT a must for students?A.Science. B.English. C.Geography.答案:1~5 ACBBC 6~10 BBAAC11~15 ABCBB 16~20 ACBBC第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

    ADuring the mid­1960s, Vinh Linh, Quang Tri in Vietnam was a wasteland, which was often under attack from the US air force. Vietnamese soldiers who were fighting against the US discussed how to make people there safe.Some suggested moving the people underground.Then they began to build a tunnel (隧道).The Vinh Moc tunnel was built for the people of Son Trung and Son Ha in Vinh Linh county of Quang Tri Province. It was built in several stages, beginning in 1966 and was in use until 1971.It grew to include wells, kitchens, rooms for each family and hospitals. Around 60 families lived in the tunnel.Deep under the ground, hidden from soldiers, people lived in the tunnel for many years.They survived.The tunnel was a success and no villagers lost their lives thanks to it.During that time, 17 children were born in the tunnel, each of whose lives was a proof that the tunnel was effective in protecting the villagers. As time goes by, it has become both a historical site and a tourist attraction for people wishing to learn about a heroic period in Vietnam's history.The total length of the tunnel network is nearly 2 km, and has three floors.It was built over two years.The two sides have small houses every 3 m.The tunnel center has a 150­seat hall, a hospital and maternity rooms (产房).It is linked to the sea by seven exits,which also function as ventilators (通风设备), and to a nearby hill by another six.People wanting to know about the Vietnam War should have some knowledge of the tunnel network in Quang Tri.The tunnel network shows the wisdom and bravery of the local people in their fight for their identity.Ten years after the war ended, the Vinh Moc tunnel was opened to tourists.These days, the government is working to protect the historical relic.语篇解读:本文为说明文,介绍了越南的历史文化遗产之一——the Vinh Moc tunnel。

    该隧道位于越南的Vinh Linh,体现当地人们的智慧和勇敢21.Which of the following statements is NOT true according to the passage?A.During the mid­1960s, Vietnam was at war with the US.B.Vinh Linh, Quang Tri in Vietnam was an undeveloped place.C.Soldiers built the tunnels as hiding places for villagers there.D.Some people in the tunnel suffered much and died during the 1960s.解析:选D 细节理解题根据文章第三段的“They survived.The tunnel was a success and no villagers lost their lives thanks to it.”可知选D22.The villagers living in the tunnels were ________ during those years.A.awful       B.safeC.poor D.generous解析:选B 推理判断题。

    地面上在发生战争,而文章第三段说村民们“survived”,第四段提到“17 children were born”,由此可以推断隧道里的村民的生活是安全的23.According to the passage, the Vinh Moc Tunnel________.A.is nearly 2 km in length with bad ventilationB.had been built for 7 years before it came into useC.is a place that shows the bravery of the local people D.was first built as a base for the Vietnamesearmy解析:选C 细节理解题根据文章第六段“The tunnel network shows the wisdom and bravery of the local people in their fight for their identity.”可知选C24.What is the best title for the passage?A.How to protect the Vinh Moc tunnelB.A painful memory of the Vietnam WarC.The wisdom and bravery of the VietnameseD.The Vinh Moc tunnel — a famous historical relic in Vietnam解析:选D 标题归纳题。

    阅读全文可知文章介绍了越南的著名历史遗产之一——the Vinh Moc tunnelBAnother man­made wonder of the US was built long before the nation was established. About 900 years ago, the Ancestral Puebloan people built villages high in the walls of canyons (大峡谷) in Colorado, where 600 cliff dwellings are now part of the Mesa Verde National Park.Visitors can stand at the top and look into the dwellings almost hidden in openings of the rock walls. The Puebloan people cut small steps into the rock, which connected buildings containing hundreds of rooms.The rock walls have protected the buildings from severe weather in the area; therefore, they remain mostly unchanged in the hundreds of years since they were built.Our final man­made wonder is in the northwestern city of Seattle, Washington. The Space Needle was built as the central structure for the 1962 World's Fair.The 184­meter­tall structure was designed by Edward Carlson, which has a wide base on the ground, with its middle narrow and a large ring­like structure on top. The structure was meant to look like a “flying saucer”, a vehicle that was popular in science fiction space travel stories. The saucer includes an observation area and eating place. The restaurant slowly turns to provide visitors with a 360 degree view of Seattle.The Space Needle was not very costly, and was designed and completed in about a year and opened on the first day of the World's Fair.Today, the Space Needle is the most popular place for visitors to Seattle. And it remains the internationally known symbol of the city.语篇解读:美国有很多著名的奇观和建筑,而人造奇观反映了美国人民的智慧和创造精神,本文主要介绍了美国的两大人造景观。

    25.What can be talked about before the passage?A.American geography.B.Touring in the USA.C.Other US artificial wonders.D.World natural wonders.解析:选C 推理判断题根据第一段第一句可推断,在这篇文章之前应该是谈论了美国其他的人造奇观26.The underlined word “dwellings” is closest in meaning to “________”.A.houses     B.peopleC.canyons D.steps解析:选A 词义猜测题根据上下文内容可推断,该词大意为“住处,处所”27.Which is TRUE about the Space Needle?A.It remains a symbol of the US.B.Edward Carlson built the structure.C.It has a ring­like structure on top.D.It is a man­made wonder in Colorado.解析:选C 细节理解题。

    根据第五段第一句可知,C项表述正确28.Which of the following is the best title for the passage?A.Cultural RelicsB.Artificial Wonders in the USC.Symbols of CitiesD.Natural Places in the US解析:选B 标题归纳题文章主要介绍了美国的两大人造奇观,因此,B项做标题最具概括性CThe Internet has opened a new world of opportunity for even the smallest home­based business owner. There are a great number of self­made millionaires (百万富翁) that have achieved their success on the Internet. Do you want to know their secrets of being successful?If a company doesn't care enough about its own domain name (域名), customers may not feel comfortable when doing business. A company with its own domain name and a professional­looking website will have a much higher rate of success.A website can present both you and your business directly. Creating a professional website takes a lot of time and efforts, as there are many more things to think about than the website's design. You must give your visitors a reason to visit and continue to visit your website in the future; just provide your visitors with fresh contents.Your words are the foundation (基础) of your business. Your product, website and marketing strategies all depend on your words. You must learn how to write persuasive (有说服力的) words especially for your customers. You must feel your customers' needs and write with passion, excitement and consideration.As an Internet business owner, it is your personal responsibility to make sure that your visitors feel very comfortable with you and your website. In order to gain confidence and your visitor's trust, you first have to build your credibility (信誉).Your attitude is the most important factor in determining your success. You must think positively and be willing to deal with any difficulties that come along. All you must do is to believe that you can do whatever you put your mind to.29.The underlined word “strategies” in the fourth paragraph probably means “________”.A.chances B.policiesC.powers D.possibilities解析:选B 词义猜测题。

    根据第四段第一句“Your words are the foundation (基础) of your business.”可知,语言文字是商业的基础产品、网站和营销策略都依赖于语言文字policy表示“政策,方针”,故答案为B30.Which one of the following is the author's attitude towards creating a professional website?A.It takes less time and efforts.B.The only thing needed to think about is its design.C.The website needs to provide fresh contents.D.It is the foundation of the business.解析:选C 细节理解题根据第三段第二句“Creating a professional website takes a lot of time and efforts, as there are many more things to think about than the website's design.”可知,专业网站的建立需要很多时间和努力,考虑的不仅仅是网站设计,故排除A、B项;根据第四段第一句“Your words are the foundation (基础) of your business.”语言文字是商业的基础。

    可知D项错误31.Which one is TRUE according to the text?A.Most millionaires achieve success on the Internet.B.Credibility plays an important role in Internet businesses.C.Successful businessmen can solve any difficulties.D.A domain name has no effects on Internet businesses.解析:选B 推理判断题根据倒数第二段可知,要想在网上成功地做生意,需要有责任感;需要建立信誉来赢得来访者的信任32.The text is intended to tell us ________.A.stories of some millionaires on the InternetB.how to run a successful Internet businessC.how to make use of the InternetD.the qualities that a successful businessman has解析:选B 主旨大意题。

    本文就如何在网上做成成功的生意提出了几点建议故B项最能概括全文DThis is a true story. Tristin Saghin enjoyed the movie Black Hawk Down very much, which is about the conflict in Somalia. The battle scenes and the exciting rescues of people who are dying, interested him greatly.There was just one problem: Tristin was only 9 years old, and it was thought that movie was not for children.When his parents caught him watching it on TV, they made him turn it off, though he had finished his homework and it was not late. Then one day, Tristin and his family were visiting his grandmother in Mesa, Arizona. Tristin's 2­year­old sister got out of the house and fell in the backyard pool. Realizing the little girl was missing, the family ran outside, only to find the girl had fallen into the water.Pulled from the pool and placed on the ground, the child wasn't breathing. The family called the ambulance (救护车), but no one knew how to do first aid. No one, that is, except for Tristin. A scene in Black Hawk Down describes a doctor giving first aid. Tristin remembered it. Then the 9­year­old gave first aid to his sister at once and saved her life.His parents don't stop him seeing the movies he likes any more. Tristin taught himself how to do first aid but he had never thought he could use it to save his little sister's life. Any skill can be used in time, so you should always learn.语篇解读:一个九岁的孩子,利用自己从电影中学到的急救知识,在关键时刻救了他妹妹的命。

    33.Black Hawk Down is a(n) ________.A.war movie       B.comedyC.action movie D.love film解析:选A 细节理解题由第一段第二句可知,Black Hawk Down是一部关于战争的影片,故A为正确答案34.How was Tristin's sister saved?A.Tristin gave first aid to her.B.The ambulance arrived in time.C.A doctor passing by gave a hand.D.Her parents sent her to hospital at once.解析:选A 细节理解题根据第三段的“Then the 9­year­old gave first aid to his sister at once and saved her life.”可知是Tristin及时给他的妹妹实施了急救,故选A项35.The author's purpose in writing the text is to advise readers to ________.A.see more moviesB.learn more skillsC.save others bravelyD.do what they like解析:选B 写作目的题。

    根据最后一段的“Any skill can be used in time, so you should always learn.”可知作者写本文的目的是告诉读者多学点技能,故选B项第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项选项中有两项为多余选项Swimming, cycling, jogging, skiing, dancing, walking or any of dozens of other activities can help your heart.__36__ Whether it is a structured exercise program or just part of your daily routine, all exercise adds up to having a healthier heart. Here are some tips for exercise success.☆Choose activities that are fun and add variety. Develop several activities that you can enjoy.__37__☆Wear comfortable, properly fitted shoes and comfortable, loose­fitting clothing appropriate for the weather and the activity.☆Find a convenient time and place to do acti­vities.__38__ If you miss an exercise opportunity, work activity into your day another way. ☆Use music to keep yourself entertained.☆__39__ Decide what kind of support you need. Do you want them to remind you to exercise? Exercise with you regularly or occasionally? Be understanding when you get up early to exercise? Spend time with the children while you exercise? Try not to ask you to change your exercise routine? Share your activity time with others. Ask your family members, friends or co­workers for help.☆Don't overdo it, especially at first. You can slowly increase the time and intensity (强度) of your activities as you become more fit.__40__☆Keep a record of your activities. Reward yourself at times. Nothing will inspire you more than success!A.Try to make it a habit, but be flexible. B.They all cause you to feel warm and breathe heavily without being out of breath. C.Be an active role model for your children.D.That way, exercise will never seem boring. E.If you are overweight or have a high risk of heart disease, see your doctor for medical advice before exercising.F.Surround yourself with supportive people.G.Gradually, work up to exercising on most days of the week for 30_60 minutes.答案:36~40 BDAFG第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

    Jim and his brother lived on the 80th level. When coming home one day, to their __41__, the lifts were not working and they had to __42__ the stairs.After reaching the 20th level, breathless and tired, they decided to __43__ their bags and come back for them the next day.They climbed __44__.When they got to the 40th level, Jim's brother started to __45__. However, they __46__ to climb the flights of steps, arguing all the way to the 60th floor.They then __47__ that they only had 20 levels more to climb and decided to stop arguing and continue climbing __48__. They reached their home at long last. Each stoo。

    点击阅读更多内容
    卖家[上传人]:痛苦女王
    资质:实名认证