2020-2021学年新教材高中英语UNIT1PEOPLEOFACHIEVEMENTPeriod1作业含解析新人教版选择性必修第一册
UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENTPeriod One题组A 基础练Ⅰ.单词拼写1.As is known to all, talent and hard work are both ________(至关重要的) to career success.2.It is necessary for us to have an ________(客观的) attitude towards life.3.I want to relax myself completely, so I am going to the ________(植物的) Garden with my parents.4.We should develop the students' ability to ________(分析) and solve problems. 5.As a matter of fact, happiness doesn't lie in how much ________(财产) you own.6.Jamaican reggae music is quite ________(有区别的) from North American jazz or blues.7.So long as we can ________(击败) the other team, we'll become the champion of course.8.________(显然), we have to change all the labels on the books during the next week. 【答案】1.crucial 2.objective 3.Botanical 4.analyse5.property 6.distinct 7.defeat 8.ApparentlyⅡ.单句语法填空1.Biden said he wasn't willing ________(commit) “either way” when asked if he would run for a second. 2.People use ________(science) terms with no clear idea of their meaning. 3.Last year, they ________(evaluate) the president's progress on the fulfillment of election promises. 4.Only if you make efforts to fulfill the task can you be acknowledged ________ excellent.5.________(boil) with brown sugar and ginger, fruit can be enjoyed better by teenagers as a fashionable drink. 6.One reason for “People taking postgraduate exam on rise” is that jobs have higher ________(academy) requirements nowadays. 7.From this picture ________(obtain) from social media, we can see that death from New Zealand volcano eruption has risen to 19.8.AI emotiondetecting technology is exciting but still a long way off, because it is distinct from people whose feeling is based on their ________(analyse) of facts. 9.He delivered a speech which said the central authorities fully ________(acknowledge) our devotion and hard work. 10.Trump will be faced with a new challenge although he ________(defeat) Democrat Hillary Clinton in 2016.【答案】1.to commit 2.scientific 3.evaluated 4.as5.Boiled 6.academic 7.obtained 8.analyses9.acknowledged 10.defeated题组B 提升练Ⅰ.阅读理解The disease malaria has caused trouble to mankind throughout history. In the 1860s as the drug called chloroquine began to lose its effectiveness, malaria began to appear again in Southeast Asia. Every country in the world then poured huge amounts of human resources into discovering another antimalaria drug. In 1964, China put forward the plan to seek a breakthrough from among traditional Chinese medicinal drugs. There was no great discovery until 1981,when Chinese scientist Tu Youyou gave a speech titled “Chemical Research into Artemisinin” at an international conference of the WHO. The speech was regarded as a lifeline for malaria sufferers.In 1969, the 39 yearold Tu took on the job as head of a research team into this problem. She and her colleagues conducted various kinds of experiments on hundreds of kinds of Chinese medicinal herbs, including artemisinin. However, the results were disappointing.But later, when Tu found a relevant passage written by Ge Hong of the Eastern Jin Dynasty (317~420), it occurred to her that high temperatures destroy artemisinin's effectiveness: it needs a low temperature to work properly. The discovery pointed to a brandnew direction for Tu and her research team. Finally, in 1972, an extract (#R40) of it was found to be one hundred percent effective against the disease!In 2000 the WHO announced artemisinin was a leading antimalarial drug, and promoted it worldwide. So far, it has been playing a great role in the battle against malaria. Beginning at the age of 39, Tu devoted her fife to her research. In 2015, at the age of 85 and as the first Chinese scientist, she received a Nobel Prize in Physiology or Medicine. How did Tu manage to accomplish such a great achievement? You probably have the answer to that already.1.What can be learnt about “chloroquine” from Paragraph 1?A.It contributed to Tu's great discovery.B.It was discovered by experts in Southeast Asia.C.It was a breakthrough out of Chinese medicine.D.It used to be effective against the disease of malaria.2.What did Tu Youyou do after reading a passage by Ge Hong?A.She interviewed doctors to collect their experience.B.She attempted to heat the extract at a low temperature.C.She made necessary adjustments in each stage of her research.D.She expanded access to the antimalarial drug around the world.3.Which of the following can best summarize the main reason for Tu's success?A.You reap what you sow.B.Actions speak louder than words.C.Don't claim to know what you don't know.D.Live and learn through your mistakes or experience.【语篇解读】本文是一篇记叙文。
主要讲述了屠呦呦对于青蒿素的研究历程,青蒿素被认为是疟疾患者的救命稻草85岁的屠呦呦是第一位获得诺贝尔生理学或医学奖的中国科学家1.D 细节理解题根据第一段中 “In the 1860s as the drug called chloroquine began to lose its effectiveness, malaria began to appear again in Southeast Asia.”可知,19世纪60年代,随着氯喹开始失效,疟疾开始在东南亚重新出现由此可知,氯喹过去对疟疾是有效的2.B 推理判断题根据第三段可知,后来,屠呦呦发现了东晋葛洪(317-420)的一篇相关文章,她意识到高温会破坏青蒿素的功效:需要低温才能正常发挥作用由此可知,屠呦呦读了葛洪的一篇文章后她试图低温加热提取物3.A 推理判断题根据最后一段可知,从39岁开始,屠呦呦把她的一生都献给了她的研究2015年,85岁的她作为第一位中国科学家获得了诺贝尔生理学或医学奖由此可推知,屠呦呦脚踏实地,将自己毕生都投入到青蒿素的研究,故“一分耕耘,一分收获”最能概括屠呦呦成功的主要原因Ⅱ.完形填空One morning when I was visiting a poor woman, I noticed her dog was suffering from a terrible case of mange (癞疥) . I asked why she didn't __1__ him and she told me there was nothing she could do about it for being short of __2__.My heart broke as I watched him slowly trying to stand (忍受) his __3__ from the illness. I asked her if she would mind if I tried to __4__ him. I told her I would try to get some __5__ to make him feel comfortable. Instead of going to a __6__ chemist's shop, I went to the local animal doctor and told him what the dog __7__ like and he told me what I needed. When I __8__ to the woman's home I asked her if she would be sure to __9__ the dog in the medicine liquid every day until it was __10__.Two weeks later when I returned to the house, this __11__ little ball of dog with red fur __12__ me at the door. It was him, shaking his tail __13__. I smiled and told the woman she did a great __14__. I called the dog Firecracker because his fur was so red and lively. Every time I went to her home, Firecracker always greeted me with a wave of his tail.That was the best $16 I __15__ spent.1.A.feed B.sellC.treat D.donate2.A.time B.abilityC.food D.money3.A.pain B.noisesC.looks D.hopelessness4.A.change B.pleaseC.help D.buy5.A.medicine B.loveC.water D.milk6.A.rural B.foodC.strange D.regular7.A.sounded B.lookedC.smelled D.felt8.A.returned B.hurriedC.rushed D.turned9.A.raise B.protectC.walk D.bathe10.A.cut down B.taken apartC.used up D.paid off11.A.weak B.funnyC.energetic D.naughty12.A.drove B.ignoredC.attacked D.recognized13.A.honestly B.carefullyC.anxiously D.happily14.A.service B.jobC.favor D.attempt15.A.even B.neverC.ever D.then【语篇解读】本文是一篇记叙文。
一位女士家的狗得了严重的癞疥,由于她没有钱给狗医治,小狗很痛苦作者为小狗找了医生拿了药,治好了小狗此后小狗每次见到作者都高兴地摇尾巴打招呼,作者认为这次的钱花的很值1.C 根据上句 “I noticed her dog was suffering from a terrible case of mange (癞疥).”可知她的狗患有严重的癞疥需要治疗2.D 根据上句 “a poor woman”和 “That was the best $16 I __15__ spent.” 作者找医生,出钱给狗看病可知,这位妇女很穷没钱给狗看病3.A 根据句中 “My heart broke” 和 “from the illness”可知, 狗由于病情严重,忍受着痛苦4.C 下文作者找医生,出钱给狗看病说明作者在帮助小狗5.A 根据下文 “going to a __6__ chemist's shop, I went to the local animal doctor” 和 “in the medicine liquid every day”可知, 作者给狗买药6.D 此处指普通的药店,作者怕普通的药店治不好狗的病,所以去找医生。
7.B 此处指狗看起来的样子,即狗得病的症状8.A 根据告诉这位女士如何用药,可知作者是拿完药返回到女士家里9.D 根据 “the dog in the medicine liquid”可知是用药液给狗“洗澡”10.C 此处指给狗把买的药“用完”11.C 根据 “shaking his tail” 和下文 “Firecracker always greeted me with a wave of his tail.”可知小狗的病好了,又恢复了活力12.D 根据 “shaking his tail” 和下文 “Firecracker always greeted me with a wave of his tail.” 可知小狗认出了作者13.D 小狗的病好了,见到作者很高兴14.B 那位女士把小狗的病治好了,她做得很好15.C 作者认为这件事做得很值,这16美元是曾经花过的钱中最值的Ⅲ.语法填空Papercutting was recognized as a national cultural heritage(遗产) in 2006.According to experts, papercutting conveys the culture shared between China 1.________ the West to wish for family reunions and maintain links with loved ones, alive or dead. In the movie Coco, for instance, the 12yearold Miguel and his family dance and sing to celebrate the Day of the Dead, a 2.________(tradition) festival in Mexico, when colorful papercuts are hung on the street. Chinese people also cut images of small figures 3.________(call) back the spirits of the dead. The difference is that most Chinese papercuts are red, while those in other countries 4.________(be) often made in many other colors. Fairy tale writer Hans Christian Andersen liked to cut 5.________(character), such as princesses and angels, out of paper while 6.________(tell) stories to children. In China, female friends and family members used to chat and make papercuts together. “7.________ the patterns and colors may be different, papercuts share the same function of maintaining emotional ties among people, ”says Yang Huizi, 8.________ art teacher at Beijing Union. Yang9.________(study) and performed the art for over a decade. Besides routine university courses, she also organizes nonprofit papercutting activities 10.________ are open to the public in Beijing to promote basic knowledge of papercutting. 【语篇解读】本文属于说明文, 介绍中西方都有剪纸艺术, 虽然样式和颜色不一样,但是功能和作用是一样的。
剪纸成为中国文化遗产, 有人一直在推广剪纸技术1.and 考查连词本句为短语 “between…and…” , 故填and2.traditional 考查形容词设空处修饰名词festival, 需用形容词, 故填traditional3.to call 考查不定式分析句子结构可知, 本句call作目的状语, 故填不定式to call4.are 考查主谓一致本句主语为those, 且整句时态为一般现在时, 故谓语动词用复数形式are5.characters 考查名词复数根据后文 “such as princesses and angels”可知, 剪成的纸人不止一个, 故填复数形式characters6.telling 考查现在分词分析句子结构可知, 从句主语与主句主语一致,且从句中谓语含有be, 便可省略主语和be, 即省略“she is”, 故tell用现在分词形式, 故填telling7.Although/Though/While 考查状语从句分析前后句意思可知, 前后句为让步关系, 故用引导词Although/Though/While8.an 考查不定冠词分析句子结构可知, art teacher作同位语解释说明杨蕙子的身份。
此处是第一次提及,故填不定冠词an9.has studied 考查时态分析句子结构可知, 由于有 “for over a decade”修饰, 故用现在完成时, 故填has studied10.that/which 考查关系代词分析句子结构可知, “are open to the public in Beijing to promote basic knowledge of papercutting”为限制性定语从句, 修饰先行词activities, 从句缺乏主语, 故填关系代词which或者that。




