当前位置首页 > 幼儿/小学教育 > 考试/试题
搜柄,搜必应! 快速导航 | 使用教程  [会员中心]

鄂尔多斯专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练八Modules7-9八上试题

文档格式:DOCX| 7 页|大小 21.50KB|积分 15|2022-09-17 发布|文档ID:153116523
第1页
下载文档到电脑,查找使用更方便 还剩页未读,继续阅读>>
1 / 7
此文档下载收益归作者所有 下载文档
  • 版权提示
  • 文本预览
  • 常见问题
  • 课时训练(八)  Modules 7— 9(八上)(限时:30分钟)Ⅰ.[2019·重庆] 完形填空Being street smart is an important skill to have and a good way to take care of yourself.Always carry your phone with you, but do not look at  1  while you are walking. Being able to communicate or call for help is important, so keep a list of useful numbers. But put your phone away while you are walking so that you can keep your  2  up and see what’s going on around. If you do need to check your phone,  3  and look at it quickly. Don’t wear earphones 4  you are out. If you have to  5  something when you’re out, use only one earphone or play it at a very low volume(音量). Travel with 6  or family members when possible and never go anywhere with a stranger. It’s  7  to be careful with strangers. Remember not to get into a stranger’s car if they call you over.  8  dark and out-of-the-way places. Do not take short cuts through dark areas, even if it will make your trip much faster. If you have to go to unsafe places, go  9  someone you know or speak to someone over the phone while you are there. Run and shout if you feel unsafe. Run away as fast as you can towards a police station, hospital, or nearby business for  10 . Shout as loudly as you can to get the attention of people nearby.  B.it C.him D.her B.nose C.hands D.arms B.run C.stop D.start B.unless C.until D.while(  )5.A.look for B.wait for C.listen to D.talk to B.brothers C.sisters D.friends B.impossible C.boring D.interesting B.Avoid C.Visit D.Clean B.for C.with D.without B.drink C.money D.medicineⅡ. 阅读理解I remembered I had a gun if I needed it, and turned back towards this man of the island. He was hiding behind another tree but stepped out to meet me.“Who are you?” I asked, staring at him.“Ben Gunn,” he answered, and his voice sounded rough and strange. His skin was burnt nearly black by the sun and his clothes were made of pieces of a ship’s sail. “Poor Ben Gunn,” he went on, “alone for three years.”“Were you shipwrecked(船遇难)?” I asked.“No, my friend,” he said. “Marooned.”I had heard the word before, and knew it meant a cruel(残忍的) punishment often used by pirates(海盗)—leaving a man alone on some distant, empty island.“Marooned for three years,” he continued,“living on wild goats and fish. But I’m in a great need for real English food back home. You don’t have a piece of cheese, do you? Many nights I’ve dreamed of cheese.”He continued. “Well, tell me your name.”“Jim,” I told him.“Well, Jim,” he said, looking around and lowering his voice to a whisper, “I’m rich.” I was now sure the poor man was crazy, but he repeated his words. “Rich, I say! Now, Jim, that isn’t Flint’s ship, is it?”I began to think that I had found a friend, and I answered him at once. “It’s not Flint’s ship any more. Flint is dead, but there are still some of Flint’s men aboard, and that’s bad news for us.”“A man with one leg?” he asked, fear in his voice.“Silver?” I asked.“Yes, Silver,” he said, “that was his name.”“He’s the cook, and their leader, too.” And I told him the fight between Flint and the cook, and the danger we were now in.“You’re in trouble, Jim,” he said when I’d finished. “Well, Ben Gunn will help you. Will your squire(乡绅) be generous if I do, do you think? I don’t want him to give me a job, but will he give me one thousand pounds out of money that’s really mine?”“I’m sure he will,” I said.(Adapted from Treasure Island)                   1.What were Ben’s clothes made of? (  )A. A fishing net. B.Pieces of a ship’s sail.C.A piece of old cloth. D.A blanket.2.What does the underlined word “Marooned” mean in the passage? (  )A. 绞刑 B.释放 C.流放 D.谋杀3.From Ben’s words, he probably came from     .(  ) A. America B.Brazil C.Britain D.France4.It can be inferred(推断) from the passage that     . (  ) A. Jim was marooned for 3 years on the islandB.Ben became a rich man with the help of JimC.Jim and Ben used to work on Flint’s shipD.Silver was an awful man and perhaps he had Flint killedⅢ.[2020·原创] 选词填空阅读下列短文,用方框内所给单词的正确形式填空。

    每词限用一次)be who take win call start watch lucky if friendThe most popular TV programme in the UK last year was a reality show 1.     The Great British Bake Off(《英国烘焙大赛》). Each week, ordinary people compete to make the best cakes and bread within a time limit. The competition 2.     place in a very large tent in a big garden. There are two judges, and each week they choose a “Star Baker” (the best baker). They also choose one person 3.     must leave the competition. At the end of ten weeks there is one 4.    . The programme started in 2010, and nobody expected it 5.     so popular. People really enjoyed 6.     the baking and the good atmosphere(气氛) on the show. The competitors were all very 7.     to each other, and even helped their opponents(对手). This was very different from other reality TV shows. Some people think the show is typically British, with a good sense of humour. Since the show started, baking has become very popular in the UK, and many young people 8.     baking at home. Shops have sold lots of products for baking, like bowls and food mixers(搅拌机). More than 19 percent of British people bake at least once a week at home now. 9.     for fans, the show is going to change next year and there will be new judges. Nobody knows 10.     the new The Great British Bake Off will be as popular as the original programme. But, making cakes and eating them will definitely (一定) continue to be popular with British people. Ⅳ.[2019·临沂改编]任务型阅读The population of the world continues to increase, but in some areas the population is falling. This is true in Europe and especially in Eastern Europe. In Russia, the population is going down by about 100 people EVERY HOUR! Russia’s population could fall by ONE THIRD by the year 2050! And in Poland(波兰) the population is also going down because people are leaving to work in other countries.One of the main reasons is a change of lifestyle. All over Europe people, especially educated women, have a different attitude(态度) to children than their parents. “I have one child and she is enough for me,” said Galina Tereschkova, a doctor from Moscow. “My husband and I both work full-time. We can’t imagine having more than one child.” Many women decide to have children later in life or not to have children at all. (A)“I don’t want to have any children until I have worked for at least 10 years,” said 19-year-old student Hana Markova from Prague. Her opinion is typical of 18—24 years old women everywhere in Europe. (B)现在许多政府鼓励人们拥有更大的家庭。

    In France, women now receive nearly $1,000 a month for a year if they have a third child. Austrian women receive $700 a month for three years when they have their first child.1.根据短文内容回答问题Where is the population getting smaller in the world?  2.根据短文内容补全句子词数不限)The reason why the population in Poland is going down is that  . 3.将(A)处画线句子翻译成汉语  4.将(B)处画线句子翻译成英语。

      5.根据短文内容判断正(T)误(F)Austrian women receive $25,200 when they have their first child. (  )Ⅴ.根据中文提示补全句子(每空一词)1.对不起,你的问题太难了,我回答不了I’m sorry. Your question is     difficult for me     answer. 2.窗户旁边有一架钢琴There is a piano             . 3.学生最好不要单独下河游泳Students             go swimming alone in the river. 4.我没有听见老师说的话因为我在考虑别的事情I didn’t hear my teacher’s words because I             something else. 5.一架海南航空公司的客机在渚碧礁新建机场成功地着陆并返航。

    A plane from Hainan Airlines         and flew back at the newly-built airport of Subi Reef. 【参考答案】Ⅰ.[主旨大意]本文是一篇说明文文章主要介绍了保护好自己的几种方法,如:随身携带手机,尽量不用或少用耳机,和朋友或家人一起出行,远离黑暗偏僻的地方,遇到危险时大声求救等1.B 分析语境可知,此空是指代前面的“your phone”,故选B2.A 由常识知,我们低着头看手机联系上文“put your phone away while you are walking”可知,我们会抬起“头”,故选A3.C 联系上文“put your phone away while you are walking”可知,需要看手机的时候应该“停下来(stop)”4.D though虽然,尽管;unless除非;until直到;while当……时表示在做一件事情的同时也在做另一件事5.C 联系下文“use only one earphone or play it at a very low volume”可知选C6.D 联系下文“family members(家庭成员)”可知,这里可排除A、B、C三个选项,故选D。

    7.A 联系句意及前文“never go anywhere with a stranger”可知,此处指“小心陌生人很重要”8.B 联系上文及常识可知,为了安全,我们要“远离”黑暗偏僻的地方9.C 联系上文可知,作者指出不要单独出去,故此处指“go with someone(找人陪着一起去)”10.A 联系上文及常识可知,遇到危险时要跑得越快越好,到警察局、医院或附近的商店寻求“帮助”Ⅱ.[主旨大意]本文是摘自《金银岛》的一段内容,讲述了吉姆在岛上遇到了被海盗流放的本1.B 细节理解题根据“his clothes were made of pieces of a ship’s sail.”可知,本的衣服是用船帆制成的2.C 词义猜测题根据“I had heard the word before, and knew it meant a cruel punishment often used by pirates—leaving a man alone on some distant, empty island.”可知,把某人独自留在一个遥远的、空旷的岛上,这是表示“流放”3.C 推理判断题。

    根据“But I’m in a great need for real English food back home.”可知,他来自英国4.D 推理判断题根据“Flint is dead”和“‘He’s the cook, and their leader, too.’ And I told him the fight between Flint and the cook, and the danger we were now in.”可知,西尔弗和弗林特之间发生了打斗,弗林特死去了,因此可能是西尔弗杀死了弗林特Ⅲ.1.called 2.takes 3.who 4.winner5.to be 6.watching 7.friendly8.have started 9.Unluckily 10.ifⅣ.1.In Europe and especially in Eastern Europe.2.people are leaving to work in other countries3.直到工作至少十年,我才想要孩子4.Many governments are now encouraging people to have larger families.5.TⅤ.1.too; to 2.by the window3.had better not 4.was thinking about5.landed successfully。

    点击阅读更多内容
    卖家[上传人]:zhuwuneng
    资质:实名认证