当前位置首页 > 高等教育 > 大学课件/教案
搜柄,搜必应! 快速导航 | 使用教程  [会员中心]

高中英语 第五单元 Nelson Mandela a modern hero过关检测 新人教版必修1

文档格式:DOC| 9 页|大小 162KB|积分 15|2020-05-04 发布|文档ID:11982205
第1页
下载文档到电脑,查找使用更方便 还剩页未读,继续阅读>>
1 / 9
此文档下载收益归作者所有 下载文档
  • 版权提示
  • 文本预览
  • 常见问题
  • 第五单元过关检测(时间:90分钟 分值:120分)Ⅰ.阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项A(导学号51920057)While some kids don’t always like what Mom or Dad is cooking for dinner,they don’t have to worry about where to find their next meal.Elizabeth Murray grew up with drug-addicted parents and often didn’t have warm clothes or food.“It would be common for me to go into my kitchen and see my parents shooting drugs into their veins(血管),” Elizabeth said.When Elizabeth was 10 she found out her mother had AIDS.A few years later,while most teenage girls were worried about what to wear,Elizabeth was looking after her mom.Her mom died at the age of 41 in 1996.At 15 Elizabeth was homeless.Her mom was gone and her dad was on the street.After her mom’s death she knew things had to change and she knew it was up to her.“I connected the lifestyles that I had witnessed every day with how my mother ended.And if there was anything I could do about it that would not happen to me.So I went back to school.But mind you,I was homeless,” explained Elizabeth.Her high school didn’t know Elizabeth was homeless.She took an extra load of work,studied on the stairs and made excellent grades.When she read about a scholarship offered by The New York Times she quickly applied and won.She will receive $12,000 for every year at college.Elizabeth was determined to go to Harvard and the university didn’t turn her down.Right now Elizabeth lives with her little sister in New York while she waits to become a full-time student.She’s working at The New York Times right now and they offered her work for the summer.Elizabeth has gone from homeless to Harvard.1.What would be the best title for the passage?A.The terrible life of an AIDS orphanB.AIDS could take one’s lifeC.From the streets to successD.Elizabeth’s dream答案:C提示:因为母亲死于艾滋病,伊丽莎白流落街头,但凭着自己坚强的意志,她最终被哈佛大学录取,因此C项为最佳标题。

    2.Elizabeth decided to go back to school to    .A.learn how to help other AIDS patientsB.avoid her homeless fatherC.find a good job to make money to support her familyD.change the lifestyles she saw every day答案:D提示:由文章第三段可知,伊丽莎白把自己母亲的命运归咎于她的生活方式,由此可推知,伊丽莎白返回学校上学的原因是她想改变生活方式3.We can learn from the last paragraph that Elizabeth    .A.was turned down by the universityB.still lived on the street with her father and sisterC.will go to Harvard as a full-time studentD.has got a job after her graduation from university答案:C提示:从文章最后一段中的“while she waits to become a full-time student”和“Elizabeth has gone from homeless to Harvard.”可知C项正确。

    4.Which of the following best describes Elizabeth?A.Strong-willed.    B.Clever.C.Brave. D.Warm-hearted.答案:A提示:伊丽莎白经历了这么多的苦难,但最终从无家可归的人变成哈佛大学的学生,这表明她意志坚强B(导学号51920058)It is well said that strength and courage aren’t always measured in medals and victories.They are also measured in the struggles we overcome.The strongest people aren’t always the people who win but the people who don’t give up when they lose.It’s been said that Andrew Jackson’s boyhood friends just couldn’t understand how he became a famous general and then the President of the United States.They knew of others who had greater talent but never succeeded.One of Jackson’s friends commented,“Why,Jim Brown,who lived right down the pike(山峰) from Jackson,was not only smarter,but he could throw Andy three times out of four in a wrestling match.But look where Andy is now.”Another friend responded,“How did there happen to be a fourth time?Don’t they usually say three times and out?”“Sure,they were supposed to,but not Andy.He would never admit he was beat—he would never stay ‘thrown’.Jim Brown would get tired,and on the fourth try Andy would throw him and be the winner.”Andrew Jackson just wouldn’t stay “thrown”!And that determination served him well for many years.Life will knock us off our feet again and again.But some people just won’t stay “thrown”.They get up again,dust themselves off and go for it one more time.These are people of courage.They are also people of faith and hope.Maybe you have been knocked off your feet.Will you stay “thrown” or will you rise and give it your best one more time?5.Which of the following is not used to measure strength and courage?A.Struggles.     B.Medals.C.Victories. D.Power.答案:D提示:根据第一段的前两句可知,A、B、C三项均可用来衡量一个人的力气和勇气。

    D项未提及,故选D项6.According to the passage,what was it that made Jackson successful?A.Being independent. B.Being intelligent.C.Being determined. D.Being confident.答案:C提示:根据倒数第二段中的“And that determination served him well for many years.”可知,这些年是他的意志力一直陪伴着他并使他取得了成功,C项正确7.What is the best title of the passage?A.How You Become a Great ManB.Why You Behave DifferentlyC.Whether You Have Good MemoryD.When You’ve Been “Thrown”答案:D提示:本文主要通过Jim Brown与Andy摔跤的例子表明,在一个人多次失败的时候,只有意志坚定、顽强拼搏才会取得最后的胜利,所以D项最能概括文章大意,适合作文章的标题。

    8.From the last paragraph,we can infer that    .A.all good things will come to an endB.we should never lose hope for futureC.we all experience different sufferingsD.be careful and keep away from trouble答案:B提示:根据文章最后一段中的“They are also people of faith and hope.”可知,我们会被生活一次次地击倒,但我们不应该失去信念与希望,所以选项B符合题意C(导学号51920059)Elizabeth Blackwell was born in England in 1821,and moved to New York City when she was ten years old.One day she decided that she wanted to become a doctor.That was nearly impossible for a woman in the middle of the nineteenth century.After writing many letters asking for admission(录取)to medical schools,she was finally accepted by a doctor in Philadelphia.She was so determined that she taught school and gave music lessons to get money for the cost of schooling.In 1849,after graduation from medical school,she decided to further her education in Paris.She wanted to be a surgeon(外科医师),but a serious eye problem forced her to give up the idea.Upon returning to the United States,she found it difficult to start her own practice because she was a woman.By 1857 Elizabeth and her sister,also a doctor,along with another woman doctor,managed to open a new hospital,the first for women and children.Besides being the first woman physician and founding her own hospital,she also set up the first medical school for women.9.Why couldn’t Elizabeth Blackwell realize her dream of becoming a surgeon?A.She couldn’t get admitted to medical school.B.She decided to further her education in Paris.C.A serious eye problem stopped her.D.It was difficult for her to start a practice in the United States.答案:C提示:根据第二段第二句可知答案。

    10.What main obstacle(障碍)almost destroyed Elizabeth’s chances for becoming a doctor?A.She was a woman.B.She wrote too many letters.C.She couldn’t graduate from medical school.D.She couldn’t set up her hospital.答案:A提示:由第一段第三句可知,在当时妇女当医生是不可能的11.How many years passed between her graduation from medical school and the opening of her hospital?A.Eight years.    B.Ten years.C.Nineteen years. D.Thirty-six years.答案:A提示:由第二段第一句和第三段第二句可知答案12.According to the passage,all of the following are “firsts” in the life of Elizabeth Blackwell except that she    .A.became the first woman physicianB.was the first woman doctorC.founded the first hospital for women and children with several other womenD.set up the first medical school for women答案:B提示:由最后一段的最后两句可知B项不正确。

    第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后面的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项导学号51920060)For many women inventors in the past years,the invention process was twice as difficult.In addition to the suffering of inventing,they also faced the doubt of a world that didn’t believe women could create something of value.  13   14  After observing an accident in a factory at the age of 12,Margaret started to produce her first real invention.She invented a device that would automatically stop a machine if something got caught in it.By the time she was a teenager,the invention was being used in the factories. 15  While working in the factory,Knight thought how much easier it would be to pack items in paper bags if the bottoms were flat.That idea inspired her to invent the machine that would change her into a famous inventor.Knight’s machine made the flat-bottom paper bags that are still used to this day in most grocery stores. 16  No one to give in without a fight,Margaret took Annan to court to fight for the patent that belonged to her.While Annan argued simply that a woman could never design such a machine,Knight showed evidence that the invention indeed belonged to her.  17  A.As a result,Margaret Knight received her patent.B.Margaret didn’t stop there though.C.Later,Margaret went to work in a paper bag factory.D.They were willing to fight for the recognition they deserved.E.However,a man named Charles Annan tried to steal Knight’s idea.F.Born in 1838,Margaret showed interest in inventing from a very young age.G.Fortunately that opinion has been defeated by women inventors like Margaret Knight.答案:13~17 GFCEAⅡ.英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

    导学号51920061)Martin Luther King Jr.was born in Georgia in 1929.When he was  18  a boy,Martin learned that his  19 ,the black Americans,were  20  treated differently from most of  21  fellow Americans.Many could not attend good schools, 22  good jobs,or live in nice houses because of the colour of their  23 .Martin knew that in a free country this was  24 .He wanted to help his black brothers, 25  he decided to go to school and became  26  minister.He became a pastor(牧师) in Montgomery,Alabama.This is  27  Martin Luther King’s “peaceful fight” first began.Mr King worked  28  equality in other cities.He knew that the  29  way people could win their rights was to remain peaceful, 30  in the face of danger.Mr King won the Nobel Peace Prize in 1964 for his achievements and  31 .The whole  32  mourned(哀悼)the terrible event that  33  on April 4,1968,in Memphis,Tennessee.Martin Luther King Jr.was  34 .The man who had preached(倡导)nonviolence died  35 .But Mr King’s dream can never  36 .Many Americans are still  37  to make that dream come true.18.A.already       B.stillC.such D.not答案:B提示:由句意可知B项正确。

    19.A.family B.friendsC.people D.country答案:C提示:由其后的同位语the black Americans可知,这里所指的是马丁所属的整个美国黑人民族20.A.seldom B.sometimesC.some time D.often答案:D提示:由常识可知,黑人常常受到与白人不同的对待21.A.his B.itsC.our D.their答案:D提示:这里所指的是learned的宾语从句中的主语his people;易误选A项22.A.get B.look forC.lose D.to do答案:A提示:B项是干扰项,“寻找(look for)好工作”这个行为人人均可进行,难的是得到(get)好工作 23.A.faces B.skinC.bodies D.clothes答案:B提示:他们之所以叫黑人,是因为皮肤黑 24.A.even worse B.betterC.wrong D.reasonable答案:C提示:由前面的in a free country可知,C项正确25.A.as B.becauseC.so D.but答案:C提示:前后应为“因果”关系,C项正确。

    26.A.the B.oneC.another D.a答案:D提示:此处表泛指27.A.where B.whyC.what D.whether答案:A提示:where引导一个表语从句 28.A.with B.inC.by D.for答案:D提示:由上段最后信息可知,此处应为worked for equality 即“为争取平等而工作”29.A.only B.otherC.wrong D.second答案:A提示:由前后语境可知,此处应为only30.A.expect B.evenC.if D.also答案:B提示:此处表示“即使是面临危险”31.A.honour B.victoryC.courage D.strength答案:C提示:获得诺贝尔和平奖是因为他所获得的贡献以及他的勇气A、B、D三项均不合句意32.A.county B.stateC.nation D.place答案:C提示:“整个国家都哀悼……”,故选C项33.A.passed B.didC.happened D.managed答案:C提示:根据上下文知此处表示发生在1968年4月4日的严重事件34.A.defeated B.shotC.caught D.put into prison答案:B提示:由第35空前的died一词可知此处应选B项。

    35.A.bravely B.violentlyC.quietly D.nonviolently答案:B提示:由第34空可知马丁路德金被枪杀故选B项36.A.die B.be believedC.realize D.fall答案:A提示:由上段最后一句以及本段句首but一词可知此处应选die“消失”37.A.wanted B.working forC.prepared D.struggling答案:D提示:由前面的“But Mr King’s dream can never  36 .”可知,此处应为“struggling to make that dream come true”第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式导学号51920062)When we compare ourselves with great people,we may feel we are very ordinary and unimportant.38.,we must remember that those great people are extraordinary.The world has more than 6 billion people,39.    it is difficult for all of us to be extraordinary.What can we do?We can try to be the 40.(good) people that we can possibly be.This means that we need to be honest and hard-working.We also need to be open-minded and kind to other people.Most 41.   (importance),we need to be ambitious.We need to always set goals for 42.(we) and work hard to achieve these goals.Madam Curie and Thomas Edison were hard-working,kind and ambitious,and they 43.   (work) hard to achieve their goals.Curie gave her life to “easing human suffering”.Edison spent his life as an inventor.He invented a camera 44.    showed movement.Later people used cameras to make modern films.A famous writer from Ireland once wrote,“We are all in the gutter(贫民区) but some of us are looking at 45. stars.” I often come up with this when I am unable to achieve something.It reminds me that we are all at a lower level 46.    that we all have a 47.(high) goal to work towards.It makes me try to be the best person that I can possibly be.答案:38.However 39.so 40.best 41.importantly 42.ourselves 43.worked 44.that/which 45.the 46.and 47.higherⅢ.写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。

    文中共有10处语言错误,每句中最多有两处每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词删除:把多余的词用斜线(\)划掉修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分导学号51920063)May I have you attention please?I have a little things to tell you.When you have a class here in the language lab,please be here a little early.Change your shoes before enter the lab.Don’t bring anything here except your textbooks.When you are into,please don’t touch these machine without permission.Always do as the teacher tell you to.In class you should only speak the English,not Chinese.Recorders can be used make a copy of the listening materials.When class over,turn off your machines and leave the lab one by one.答案:第一句:you→your第二句:little→few第三句:early→earlier第四句:enter→entering或enter前加you第六句:into→in;machine→machines第七句:tell→tells第八句:去掉the第九句:make前加to第十句:over前加is第二节 书面表达(满分25分)(导学号51920064)莫言,中国著名作家,原名管谟业,曾多次获得国际大奖。

    2012年10月获得了诺贝尔文学奖(The Nobel Prize in Literature)你作为潍坊人,为他感到骄傲请根据下列提示写一篇关于他的简介1955年2月出生于潍坊2011年作品《蛙》(The Frog)获得茅盾文学奖(the Mao Dun Prize in Literature)2012年10月获得诺贝尔文学奖参考范文Mo Yan was born in February 1955 in Weifang.His real name is Guan Moye.Mo Yan is his pen name,which means “no speaking”.In my mind,Mo Yan is one of the most famous writers in China.He began writing in 1981,and won many kinds of international prizes.In 2011 his novel The Frog won the Mao Dun Prize in Literature.Much to our delight,he won the Nobel Prize in Literature in October 2012,which is an honour to our Chinese people.As a person from Weifang,I’m proud of him.I wish to be a great writer as him in the future.。

    点击阅读更多内容
    卖家[上传人]:sanyue2019
    资质:实名认证