当前位置首页 > 高等教育 > 大学课件/教案
搜柄,搜必应! 快速导航 | 使用教程  [会员中心]

2021-2021学年新教材高中英语Unit4Friendsforever单元仿真综合检测(含解析)外研版必修第一册

文档格式:DOC| 52 页|大小 2.39MB|积分 15|2022-09-29 发布|文档ID:157294637
第1页
下载文档到电脑,查找使用更方便 还剩页未读,继续阅读>>
1 / 52
此文档下载收益归作者所有 下载文档
  • 版权提示
  • 文本预览
  • 常见问题
  • 2019-2020学年新教材高中英语Unit4Friendsforever单元仿真综合检测(含解析)外研版必修第一册单元仿真综合检测选择题部分(共95分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题每段对话仅读一遍1.Where is the woman going?A.To France.  B.To Japan.  C.To Spain.2.What can we learn from the conversation?A.The man will give a speech.B.The woman is worried about the man.C.Peter is nervous about giving a speech.3.What does the woman want to buy?A.A coat. B.A hat. C.A box.4.What does the man think of the show?A.It's funny.   B.It's out of style.C.It's a modern show.5.What are the speakers mainly talking about?A.Their CDs.   B.Their hobbies.C.Their stamps.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。

    每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间每段对话或独白读两遍听第6段材料,回答第6、7题6.Whom did the woman buy the sweater for?A.A friend.  B.A family member.  C.Herself.7.What will the woman do next?A.Talk to the manager.B.Show the receipt.C.Leave the store.听第7段材料,回答第8、9题8.What's Mr Dave's telephone number?A.2323­2789. B.3232­2789. C.2233­2789.9.Where is Li Ping?A.In New York. B.In Shanghai. C.In London.听第8段材料,回答第10至12题10.How much money does Chris have?A.25 yuan. B.50 yuan. C.100 yuan.11.What does Chris say about Pookie?A.He is lost. B.He is dead. C.He is sick.12.What do we know about Stan?A.He has several kids.B.He loves dogs.C.He is helpful.听第9段材料,回答第13至16题。

    13.Where are the two speakers now?A.In Paris. B.In New York. C.In Beijing.14.What is the woman doing in the city?A.She is visiting her husband.B.She is sightseeing.C.She is working there.15.How long have the two speakers been out of touch?A.For three months. B.For one year.C.For two years.16.What will the man do after one year?A.Go on working in Beijing.B.Go back to New York.C.Travel with his parents.听第10段材料,回答第17至20题17.Where did the story take place?A.In a hotel. B.In a restaurant.C.In an office.18.Which gesture can express someone is hungry in Italy?A.Open one's mouth and put a finger in it.B.Put one's hands on his (or her) stomach.C.Move lips again and again.19.How did the Englishman get what he wanted?A.By copying the other man's gesture.B.By smiling to the waiter.C.By explaining in simple Italian.20.What can we learn about the Englishman?A.He was foolish.  B.He was humorous.C.He was clever.答案:1~5 BCBAB 6~10 BACAB11~15 CCACC 16~20 BBBAC附:听力材料(Text 1)M: Where are you going for your summer holiday?W: I wanted to go to France, but my mother insisted that we go to Japan, and my father wanted to visit Spain. We finally followed my mother's wish.(Text 2)M: Peter looks very nervous, doesn't he?W: Yes. I'm afraid he is not used to making speeches.(Text 3)W: I like this brown hat.It goes very well with my coat.How much is it?M: It's $9.95.Do you want me to put it in a box for you?(Text 4)W: What are you watching?M: A Mr Bean show.It's old, but it's really funny.W: I love those old shows.Good shows never go out of style!(Text 5)W: David, do you collect stamps as a hobby?M: No, but I like collecting CDs. What about you?W: I like collecting stamps. I also love listening to music, but I don't collect CDs. I can't afford them.M: Yeah, they can cost a lot.(Text 6)W: Hello, I'd like to return this sweater. I have the receipt right here.M: OK, let me take a look ... Um ... so you bought this over a month ago?W: That's right. It was a birthday present for my niece.M: I'm sorry, ma'am. But if it has been over a month, we can't return your money.W: Are you kidding me? I haven't even opened the package, my friend!M: Well, that is just our store rule.W: There must be something you can do.M: I'll talk to my manager.W: I'd like to talk to him myself!(Text 7)W: Hello?M: Hello, is that 2233­2789? I'd like to speak to Mr Dave.W: I'm sorry. He is out.M: May I know when he'll be back?W: He will certainly be back for lunch. This is his wife speaking. Can I take a message for him?M: Thank you. Please tell him Li Ping from the Shanghai Pacific Corporation called. I've just arrived from Shanghai. When I met Mr Dave there last June, he suggested that I should get in touch with him when I arrived in New York.W: Very good, Mr Li. I'll let him know as soon as he comes back. Where are you staying?M: The Centre Hotel in Manhattan. Room number 507. I'll be in the whole morning today.(Text 8)M: Could I borrow some money, Wendy?W: How much do you need, Chris?M: Well,I only have 50 yuan, but I need 100 for my dog.W: Oh, no! What happened to Pookie?M: He ran away. We're not sure where he went, but he was very sick when we found him.Now the vet says he needs some special medicine. Otherwise he will die.W: I'm sorry to hear that. I wish I could help, but I've only got 25 yuan. Why not ask Stan?M: I feel bad. He always helps us out.Is it OK to ask him again?W: I think so.He earns more than us, and he doesn't have children.M: True.And he likes helping people.(Text 9)M: Alice, what a surprise to run into you here! When did you come to Paris?W: Three months ago.M: What? I thought you were just sightseeing here. So you're working here now.W: That's right. Now I'm teaching English in a middle school.M: Why did you want to find a teaching job here?W: Well, my husband Mark didn't want to live in New York. He wanted to move to Paris, so I came with him.M: What? When did you get married?W: Last year.M: Congratulations! We've been out of touch for two years. Many things have happened in the past two years.W: That's right. So are you working here?M: No. I'm just travelling here with my parents. I still work in Beijing.W: Do you want to settle down there?M: No. My parents don't want to leave America. I'll work there for one more year. Then I'll go back to New York.(Text 10)Once there was an Englishman in Italy. He could speak little Italian. One day while he was walking in the street, he felt hungry and went into a restaurant. When the waiter came, the Englishman opened his mouth, put his fingers into it and took them out again and moved his lips. In this way, he meant to say,“Bring me something to eat.”But the waiter brought him a lot of things to drink, first tea, then coffee, then milk, but no food.The Englishman was very sorry he was not able to tell the waiter he was hungry. He was ready to leave the restaurant when another man came in and put his hands on his stomach. In this way, he meant to tell the waiter that he was hungry. In a few minutes, the waiter brought him a large plate of bread and meat. At last the Englishman got his meal in the same way.第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

    APeople need to relax and enjoy themselves. One way they can have a good time is to watch a baseball game or another sports event. Even thousands of years ago, groups of people gathered to watch skilled athletes.Over 2,000 years ago in Greece, certain days in the year were festival days. These were holidays when people stopped work and enjoyed themselves. They liked to watch athletes take part in races and other games of skills.The most important festival was held every four years at the town of Olympia. It was held in honour of the Greek god Zeus. For five days, athletes from all parts of the Greek world took part in the Olympic Games. At the Olympic Games, people could watch them box, run, jump and so on. There was a relay race between two teams of men in which a lighted torch (火炬) was passed from runner to runner. The Olympic Games were thought to be so important that cities which were at war with one another had to stop fighting. People were allowed to travel to the games freely. Thousands of people came to Olympia from cities in Greece and from its colonies (殖民地) in Africa, Asia and Italy. They met as friends to cheer their favourite athletes and to enjoy themselves.语篇解读:本文是一篇记叙文,主要介绍了2 000多年前在古希腊的奥林匹亚镇为纪念希腊主神每四年举行一次的奥运会的相关知识。

    21.What happened in Greece over 2,000 years ago?A.People stopped work and enjoyed themselves.B.The cities there were often against one another.C.People watched baseball games.D.People didn't go to any games at all.解析:选B 推理判断题由文章最后一段中的“The Olympic Games were thought to be so important that cities which were at war with one another had to stop fighting.”可知,两千多年前,希腊的这些城市互相交战,故B项正确22.What did people do at the games?A.They fought.B.They just talked to friends.C.They cheered for good athletes.D.They tried to find friends.解析:选C 细节理解题。

    由文章最后一段最后一句“They met as friends to cheer their favourite athletes and to enjoy themselves.”可知C项正确23.Greek cities then were fighting so they ________.A.were weakB.were strongC.couldn't go to other cities freelyD.could see each other解析:选C 推理判断题由文章最后一段的“People were allowed to travel to the games freely.”可知,人们在运动会期间被允许自由活动由此可推知,人们在交战的城市之间是不能自由走动的,故C项正确BVitamin B could help lessen the effects of the most dangerous types of air pollution, according to a new study published recently. In the first study of its kind, a team of international researchers looked at the damage caused by one of the pollutants that has the most severe impact on health: PM2.5.Particulate matter, or PM, is a type of air pollutant consisting of small particles of different sizes. PM2.5 has a diametre of fewer than 2.5 micrometres, about 30 times smaller than a human hair. These particles are so small that they can go into our respiratory system (呼吸系统), resulting in lung and systemic inflammation (炎症) and stress.The team found that something as simple as a daily vitamin B supplement could potentially reduce the impact of the tiny particles on the human body,although they stressed that the research was in its early stages and the sample size was small.For this study, 10 volunteers were initially exposed to clean air and given a placebo (安慰剂) to check their responses. The group then took another placebo for four weeks before being exposed to heavily polluted air from downtown Toronto, where an estimated 1,000 cars pass every hour. The bad air was delivered to the volunteers through an “oxygen­type” face mask. The experiment was then repeated, with each volunteer taking a vitamin B supplement daily made up of 2.5 mg of folic acid, 50 mg of vitamin B6, and 1 mg of vitamin B12.B6 can be found in liver, chicken and nuts, and B12 in fish, meat, eggs, milk and some cereals.The researchers found that four weeks of B vitamin supplements reduced the damage of PM2.5 exposure by 28%-76%. The results highlight how prevention at an individual level could be used to fight the harmful effects of PM2.5.语篇解读:本文是一篇说明文。

    吸入人体内的PM2.5(细颗粒物)会导致疾病不过,研究发现维生素B在一定程度上能降低PM2.5的危害24.Why is PM2.5 harmful to our health?A.It pollutes and poisons the air.B.It is too much to be got rid of.C.It carries viruses and diseases.D.It is easily breathed in and damages our body.解析:选D 细节理解题根据第二段中的“These particles are so small that they can go into our respiratory system (呼吸系统), resulting in lung and systemic inflammation (炎症) and stress”可知,PM2.5(细颗粒物)很小,能进入我们的呼吸系统,导致肺部和全身炎症25.What can we infer from Paragraph 3?A.The process of the research was not scientific.B.This kind of research has been done many times.C.Further studies are needed to confirm their findings.D.Vitamin B is hard to obtain in people's daily life.解析:选C 推理判断题。

    根据第三段中的“although they stressed that the research was in its early stages and the sample size was small”可知,该项研究目前处于初级阶段且样本规模小,因此还需要更多的研究来证明研究团队的发现26.What is the text mainly about?A.International researchers have a new finding.B.Vitamin B could reduce the damage of PM2.5.C.Particulate matter does great harm to our health.D.Emission control and regulation are badly needed.解析:选B 主旨大意题文章第一段和第二段谈到PM2.5的定义以及PM2.5的危害;第三到五段告诉我们维生素B能降低PM2.5的危害,所以B项最能概括文章主旨27.The new study was probably published________.A.in a science journalB.on a government websiteC.in a fashion magazineD.in a medical textbook解析:选A 推理判断题。

    该文的内容为科学研究发现,很可能出自科学期刊所以A项正确CIt is quite apparent that competition surrounds every aspect of human life whether in the United States or the Amazon rainforest.Without it we would not have grown into primates (灵长目动物).Or we would probably still be struggling to sharpen a bronze tool while crawling around on four legs in search of meat. Without competition, Columbus wouldn't have discovered America and Edison would never have invented the light bulb.The friendship, like all relationships between two people, involves competition.It isn't a competition in a traditional sense because there are no goals to be scored and no prizes. Perhaps the ecological definition — the simultaneous (同时的) demand by two or more organisms for limited environmental resources, such as nutrients, living space, or light — better explains it.As in nature, high school life is governed by a set of laws, similar to a shortened version of Darwin's theory of evolution, overpopulation, and competition.There is an abundance of high school students and to distinguish them, ranking and categorizing (分类) take place.In high school, friendship coexists with competition even though at times the relationship is rough.In fact, in some circumstances, competition is too much of a burden for friendship to bear, causing it to fall apart.College admission is the final high school objective.Four years of hard work is to achieve good grades, and a student's fate is determined not only by these achievements, but by the records of thousands of other seniors trying to achieve similar recognition.Nevertheless, by necessity, competition between students exists in all aspects of high school life.It sets and improves the standards in everything from sports to schoolwork.Healthy, friendly competition can have only benefits, but when it becomes too fierce, jealousy (妒忌) can tear friendship apart.Yet, despite all this, without competition, we would be lost.语篇解读:本文是一篇议论文,主要论述了友谊和竞争之间的关系,健康的竞争促进友谊,而恶性的竞争则破坏友谊。

    28.What does the ecological definition mainly explain?A.How friends compete with each other.B.How to win the competition.C.What the result of competition is.D.What competition exactly is.解析:选D 细节理解题分析第二段最后一句可知,该句的主干是“Perhaps the ecological definition better explains it”,其中“it”指代的是前一句中的“competition”两个破折号之间的内容解释“the ecological definition”故选D项29.According to the author, what causes the high school students to compete?A.The number of them is too large.B.Friendship is a burden for them.C.They know the laws of nature well.D.They are divided into different groups.解析:选A 细节理解题。

    根据第三段内容可知,高中生活与自然界一样有一系列的规则,这与达尔文关于进化、人口过多和竞争的理论相似也正是因为学生人数众多,为了区分,所以对学生进行了排名、分类再加上考大学这一高中生活的最终目标的压力,高中生之间的竞争就不可避免地产生了故选A项30.Which best describes the relationship of friendship and competition?A.Friendship is always based on competition.B.The degree of competition is vital to friendship.C.Competition is terribly harmful to friendship.D.Competition is a result of lost friendship.解析:选B 推理判断题根据最后一段中的“Healthy,friendly competition can have only benefits ... can tear friendship apart”可知,健康的、友好的竞争对友谊有好处,而过于激烈的、存在妒忌的竞争会使友谊破裂,因此竞争的度对友谊是至关重要的。

    故选B项第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项选项中有两项为多余选项What is friendship? The answers may be different. __31__. We cannot live without friendship just as we cannot live without air or water. Friendship gives us a feeling of safety and warmth, and friendship encourages us to go ahead all the time.__32__. When we feel happy, we can share our happiness with friends. When we feel down, friends will comfort us. If we are overconfident, our friends can persuade us, and they can make us confident and brave when we are discouraged.Friendship is valuable. It can touch your heart and give you hope. Many people are proud of having a good friend. __33__. If you help your friends for no reason but simply because they are your friends, this means that you regard your friends as yourself. This is true friendship.In fact, friendship isn't always easily kept. __34__, you should treat him or her like you want to be treated. Keep the secrets that your friend tells you. Keep your promise with your friend. Share things with your friend. Stick up for your friend. We should try our best to protect the friendship from being hurt. As an old saying goes,“Friendship cannot stand always on one side.” True friendship should be able to stand all kinds of tests.Because of friendship, our lives are full of happiness. Therefore, the more friends we have, the more pleasure we can share with them.Let's say “Thank you” to our friends for their love and care. __35__, never forget to keep the beautiful friendship!A.When you want to keep a friendB.If not, their friendship still cannot last longC.No matter where we go or who we becomeD.Everyone needs friends and is eager to get friendshipE.True friendship must be sincere and must not have conditionsF.But one thing is clear that friendship is the most important thing in our lifeG.Sometimes people have good friends when they are young and studying in school语篇解读:本文是一篇说明文,主要介绍了什么是友谊以及友谊的特点。

    31.选F  上文提到“友谊是什么?答案可能是不同的”,F项“但是有一点很清楚,友谊是我们生活中最重要的东西”与上文形成转折关系,再联系下文可知,应选F32.选D  D项“每个人都需要朋友,渴望得到友谊”是对下文“当我们感到快乐时,我们可以与朋友分享我们的幸福;当我们感到沮丧时,朋友会安慰我们……”的具体描述,故选D33.选E  E项中的“True friendship”与下文中的“true friendship”相照应,故选E34.选A 下文说你应该像对待你自己一样对待他或她,A项“当你想留住朋友的时候”与下文形成条件关系,故选A35.选C 下文说“永远不要忘记保持美丽的友谊”,C项“无论我们走到哪里,无论我们成为谁”与之衔接紧密,故选C第三部分:语言运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项I love helping others. One day one year ago, I was on a tour promoting (促进) acts of __36__ in Denver. I met a man called James Moss. James Moss was a(n) __37__ father living in the city with his 2­year­old son. When I first met Moss, I did not __38__ the father's situation. After speaking with him I __39__ that Moss had moved from New York to Denver only a few days before. I was __40__ told he hadn't found a house to live in.Though he had no home with a young child, Moss had a __41__ attitude. He explained that he was happy and __42__ inside. He also said he'd change his __43__ soon. At the end of our __44__, I gave Moss $1,000 and a week­long stay in a __45__ with his son.__46__ we were talking, I recorded our talk. Later I posted the video on YouTube. But I __47__ to do more to help the father. I __48__ a GoFundMe campaign.“James is a __49__ father and man,” I wrote on the campaign site.“Let's make kindness __50__ to him and his son and show him some love and that there are still good __51__ in this world.”In just five days, more than $35,000 was donated to the campaign. I __52__ all the money to Moss. With that money, Moss __53__ his life in Denver. Now he has a __54__ and can afford an apartment to live in and his son is now in day care.I'm so glad that I __55__ this man and his son.语篇解读:作者帮助了一对无家可归的父子,让他们过上了更好的生活。

    36.A.encouragement      B.developmentC.happiness D.kindness解析:选D 根据后文作者帮助James Moss的语境可知,作者是在促进“好心”行为37.A.honest B.oldC.homeless D.terrible解析:选C 根据本段末句“he hadn't found a house to live in”可知,James Moss是位“无家可归的”父亲38.A.make up B.hope forC.refer to D.know of解析:选D 作者跟James Moss不熟悉,一开始并不“知道”他的处境39.A.wished B.guessedC.learned D.suggested解析:选C 根据“After speaking with him”可知,跟James Moss聊了一会后,作者“知道”了他的一些情况40.A.hardly B.alsoC.still D.never解析:选B 作者“还”被告知James Moss没有地方住41.A.positive B.strangeC.disappointing D.friendly解析:选A 根据“He explained that he was happy”可知,James Moss有着“乐观的”态度。

    42.A.brave B.peacefulC.surprised D.worried解析:选B James Moss有着乐观的态度,他的内心应该是“平静的”43.A.attitude B.nameC.address D.situation解析:选D 上文中作者和James Moss聊到了James Moss的处境,故James Moss应该说他会设法改变他的“处境”44.A.story B.planC.chat D.tour解析:选C 根据前文可知,作者跟James Moss在。

    点击阅读更多内容
    卖家[上传人]:宏宏
    资质:实名认证